Међународна конференција о средњем стручном образовању у Србији “Заједничка визија: Образовање за практично знање“

482

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

У Београду је, 20. и 21. септембра 2016. године, одржана међународна конференција о средњем стручном образовању у Србији “Заједничка визија: Образовање за практично знање“  у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Завода за унапређивање образовања и васпитања и Немачке организације за међународну сарадњу ГИЗ.

На конференцији је учествовали више од 200 учесника из различитих институција везаних за образовање, социјалних партнера, НВО, гостију из ВЕТ центара из региона …

Учеснике конференције су, у име организатрора конференције, поздравили министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Младен Шарчевић, Њ.Е. Аксел Дитман, амбасадор Савезне Републике Немачке у Србији и проф. др Зоран Аврамовић, директор Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије.

Са постигнутим резултатима, у досадашњој реформи средњег стручног образовања и васпитања у Републици Србији, присутне су упознали Радован Живковић, начелник одељења за средње стручно образовање у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Гордана Мијатовић, помоћник директора Завода за унапређивање образовања и васпитања, Милан Вукобрат, потпредседник Савета за стручно образовање и образовање одраслих и Ан Катрин Хеншел, лидерка тима пројекта “Реформа средњег стручног образовања”.

Представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, Завода за унапређивање образовања и васпитања, Савета за стручно образовање и образовање одраслих Привредне коморе Србије и ГИЗ у панел дискусији су указали на изазове који су се појавили у досадашњем току реформе стручног образовања, као и могућим начинима њиховог превазилажења.

На крају првог дана конференције, о искуствима у реформи средњег стручног образовања у својим земљама, у панел дискусији учествовали су представици ВЕТ центара из Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе и Македоније.

 

VET konf dan 1 05  VET konf dan 1 06  VET konf dan 1 07  VET konf dan 1 08  VET konf dan 1 12

VET konf dan 1 15  VET konf dan 1 11  VET konf dan 1 13  VET konf dan 1 47  VET konf dan 1 27

 

Другог дана конференције, 21.09.2016.год., рад се обављао кроз 4 радне групе које су обрађивали поједине изазове који су идентификовани у току првог дана рада конференције.У раду ових радних група учествовали су и представници Завода за унапређивање образовања и васпитања као уводничари и активни учесници у дискусији која се одвијала после уводних презентација. Циљ рада ових радних група је добијање могућих решења за превазилажење ових изазова.

На крају рада, све радне групе су представиле резултате свога рада и и конкретне кораке које би требало у наредном периоду предузети у циљу решавања уочених изазова и убрзавању реформских процеса у средњем стручном образовању Републике Србије.

 

VET konf dan 2 14  VET konf dan 2 36  VET konf dan 2 06  VET konf dan 2 33  VET konf dan 2 21

VET konf dan 2 38  VET konf dan 2 01  VET konf dan 2 06  VET konf dan 2 20

 

Детаљније о овој конференцији, као и материјалима са ње можете пронаћи на сајту http://vetkonferencija2016.org/

 

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.