SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA NACIONALNIH SAVETA ZA OBRAZOVANjE PRI NACIONALNIM SAVETIMA NACIONALNIH MANjINA

247

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Centar za razvoj programa i udžbenika je 10. 1. 2017. godine organizovao sastanak sa predstavnicima nacionalnih saveta za obrazovanje pri nacionalnim savetima nacionalnih manjina. Tema sastanka bila je priprema dodatnih sadržaja za nastavne predmete koji izražavaju posebnost nacionalne manjine. Sastanak je dogovoren u decembru u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja sa ciljem da savetnici Zavoda pruže pomoć NSNM u pripremi dodataka sadržaju po predmetima, razredima i nacionalnim manjinama.
U prvom delu sastanka rad se odvijao plenarno i diskutovalo se o pitanjima od opšteg značaja, a u drugom delu formirane su manje grupe gde se konkretno raspravljalo o pisanju dodataka za predmete istorija, muzička kultura, likovna kultura, svet oko nas i priroda i društvo.
Iako je vreme bilo loše, na sastanak u Zavod došlo je 19 predstavnika nacionalnih saveta Rumuna, Mađara, Slovaka, Rusina i Bošnjaka. Po mišljenju učesnika sastanak je bio od koristi, a dogovoreno je da predstavnici NSNM za sva pitanja mogu da se obrate savetnicima Zavoda.

nacionalne manjine

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.