ПРОСЛАВА 51. ГОДИНЕ МАТЕМАТИЧКЕ ГИМНАЗИЈЕ

119

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

У уторак 19. 09. 2017. године ученици и колектив Математичке гимназије прославили су Дан школе. Свечана академија се одржала у Руском дому. Присутнима су се обратили директор Срђан Огњaновић и госпођа Татјана Матић, државни секретар Министарства трговине, туризма и телекомуникација.

Академији је присуствовала делегација Завода за унапређивање образовања и васпитања са директором Златком Грушановићем на челу.

Успеси које ђаци Математичке гимназије остварују на такмичењима говоре и о напорима професора да им усаде љубав према науци и знању.

На свечаности су уручена признања и сарадницима Математичке гимназије као и поклон поводом одласка у пензију професору Зорану Каделбургу, некадашњем ученику прве генерације ове школе, а данас најцитиранијем (најутицајнијем) српском научнику по извештају о рангирању светских универзитета представљених на тзв. „Шангајској листи“.

Гостима су представљени 27 ученика који су освојили медаље на Међународним олипијадама у школској 2016/2017. години. Након официјелног дела академије ученици Математичке гимназије су извели представу „Лајање на звезде“ рађене по мотивима романа Милована Витезовића.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.