Trening voditelja Programa stručnog usavršavanja za dostizanje osnovnog nivoa digitalnih kompetencija

1049

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U petak 30.06.2017, u prostorijama Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja, održan je trening voditelja Programa stručnog usavršavanja za dostizanje osnovnog nivoa digitalnih kompetencija. Voditelji su izabrani na osnovu Javnog poziva koji je raspisalo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Program stručnog usavršavanja je namenjen zaposlenima u obrazovanju koji ne poseduju osnovni nivo digitalnih kompetencija, opisanih u dokumentu Okvir digitalnih kompetencija – Nastavnik za digitalno doba.

Prvi deo treninga je činila obuka Liderstvo za profesionalni razvoj – unapređivanje trenerskih veština. Obuku su sproveli savetnici koordinatori iz Centra za profesionalni razvoj: Olivera Todorović (rukovodilac centra), Branka Šegrt (rukovodilac sektora), Violeta Vlajković Bojić, Smiljana Grujić i dr Miroslav Pavlović (rukovodilac sektora). Cilj ovog dela treninga je unapređivanje trenerskih veština zaposlenih u obrazovanju.

Drugi deo treninga se odnosio na kreiranje scenarija same IKT obuke i na upoznavanje alata koji će se tokom obuke koristiti. Predavači ovog dela obuke su bili: Doc. dr Miroslav Marić (Matematički fakultet, Beograd); Snežana Marković (Savetnik za IKT, MPNTR); nastavnici Katarina Veljković, Slavica Gomilanović, Radmila Nikolić i Jugoslava Lulić.

Obuke će se održavati tokom druge polovine avgusta meseca u osnovnim i srednjim školama širom Republike Srbije.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.