OBUKA NASTAVNIKA ZA REALIZACIJU PREDMETA FIZIČKO I ZDRAVSTVENO VASPITANjE

1227

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja 23. avgusta 2017. godine održana je obuka za 85 trenera koji će tokom septembra meseca obučiti preko 2500 nastavnika fizičkog vaspitanja za realizaciju nastave novog nastavnog predmeta fizičko i zdravstveno vaspitanje u petom razredu osnovne škole.

Partneri na projektu su: Ministartvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Cilj obuke je pružanje pomoći nastavnicima da na što kvalitetniji način realizuju nastavu usmerenu na ishode, sa posebnim osvrtom na brigu i očuvanje zdravlja.

Teme koje su definisane kao najvažnije za podršku nastavnicima su: Standardi postignuća za predmet Fizičko vaspitanje, Međupredmetne kompetencije, Nastavni programi osnovnog obrazovanja za peti razred, Karakteristike nastavnog programa predmeta Fizičko i zdravstveno vaspitanje, Planiranje i pripremanje nastave fizičkog i zdravstvenog vaspitanja, Značaj fizičke aktivnosti za zdravlje,  Lična i kolektivna higijena i uticaj na zdravlje i Pravilna ishrana.

Treneri su po završenoj obuci dobili sav potreban materijal za realizaciju obuke u izabranim školama a kompletan raspored održavanja obuka biće sačinjen najkasnije do kraja avgusta.

      

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.