Obuke nastavnika za primenu novog koncepta i metodologije ocenjivanja na maturskom ispitu

683

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

U prostorijama Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja – Centar za stručno obrazovanje i obrazovanje odraslih, 26. i 28. septembra 2017. godine održane su obuke nastavnika za primenu novog koncepta i metodologije ocenjivanja na maturskom ispitu: „Ocenjivanje zasnovano na kompetencijama u srednjem stručnom obrazovanju“. Obuke su organizovane za članove timova za razvoj maturskog ispita u šest obrazovnih profila područja rada Zdravstvo i socijalna zaštita: Laboratorijski tehničar, Medicinska sestra-tehničar, Farmaceutski tehničar, Stomatološka sestra-tehničar, Fizioterapeutski tehničar i Kozmetički tehničar.

Svrha novog koncepta ogleda se, pre svega, u ujednačavanju kvaliteta ispita na republičkom nivou i unapređivanju kvaliteta procesa ocenjivanja putem metodologije ocenjivanja zasnovane na kompetencijama.

Obuka je učesnicima pružila razumevanje karakteristika obrazovanja i ocenjivanja zasnovanog na kompetencijama i usvajanje metodologije ocenjivanja zasnovanog na kompetencijama. Obuka se realizuje u tri dela.

Na kraju obuke učesnici treba da razviju okvir za ocenjivanje kompetencija za određenu kvalifikaciju sa kriterijumima za ocenjivanje, koji će se koristiti kako na maturskom  ispitu, tako i uprocesu formativnog ocenjivanja kompetencija.

Tokom oktobra biće održane obuke nastavnika za razvoj programa maturskog ispita u području rada Hemija, nemetali i grafičarstvo (Tehničar za grafičku pripremu i Tehničar za oblikovanje grafičkih proizvoda), kao i obuke za razvoj programa završnog ispita u tri obrazovna profila (Modni krojč, Operater mašinske obrade i Trgovac).

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.