Memorijalni šahovski turnir prof. dr Ljubomir Protić

104

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

25.12.2017. godine u Zavodu za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja održano je šahovsko druženje u znak sećanja na nekadašnjeg direktora Zavoda, prof. dr Ljubomira Ljubu Protića, a povodom godinu dana od njegove smrti.

Okupili su se svi oni koji su sa prof. Ljubom delili ljubav prema drevnoj igri. Bilo je tu prijatelja, kumova, kolega, učenika…

U prisustvu Ljubinog sina Dušana, goste su pozdravili Nebojša Baralić i Miloljub Albijanić.

Pričalo se o šahu i aktivnostima koje je Zavod organizovao dok je prof. Ljuba bio direktor, o velikim šahovskim imenima koji su u tom periodu rado dolazili u Zavod i značaju koji je Zavod imao i u šahovskim krugovima.

Odigran je i brzopotezni turnir, a svi učesnici su dobili poklone u vidu šahovskih rekvizita i literature, kao uspomenu na šahovsko druženje.

Možda i najvažnija informacija koja se čula na skupu je da će od sledeće godine Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja u saradanji sa Matematičkom gimnazijom organizovati Prvenstvo prosvetnih radnika Srbije „prof. dr Ljubomir Protić“ za koje se nadamo da će postati jedna lepa tradicija.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.