Stručni skup za nastavnike koji ostvaruju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu

430

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja organizovali su dvodnevni stručni skup za nastavnike koji ostvaruju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u inostranstvu. Prvi dan skupa je održan 1. avgusta 2017. u prostorijama Zavoda i posvećen je stručnim temama koje se odnose na oblike i način rada u dopunskoj nastavi. U uvodnom obraćanju Slavice Jašić ispred MPNTR-a i direktora Zavoda mr Zlatka Grušanovića, naglašena je važnost datog skupa na kome svi nastavnici koji rade u inostranstvu imaju jedinstvenu priliku da se okupe na istom mestu, unaprede svoja znanja i veštine i razmene iskustva jedni s drugima.

Predavači na ovom stručnom skupu bili su: prof. dr Vesna Krajišnik, Filološki fakultet, Beograd; prof. dr Zona Mrkalj, Filološki fakultet, Beograd; Biljana Petrović; Jelena Stojiljković, profesor, Fizoterapeutska škola, Beograd; Tatjana Popović Bakić; Milana Pavlović, profesor, OŠ „Dušan Jerković“, Inđija; Katarina Janovski, savetnik u MPNTR u penziji; dr Milka Andrić, rukovodilac Grupe za razvoj nastave, udžbenika i nastavnih sredstava, MPNTR; Jelena Mihajlović, gost skupa, lektor za srpski jezik u Parizu; Blaženka Trivunčić; Nenad Milosavljević; Snežana Miletić.

Učesnici su istakli da su teme aktuelne, korisne i primenjive u realizaciji programskih sadržaja. Osim toga, potvrdili su da veliki doprinos praksi nastavnika ima razmena iskustava sa kolegama.

Nakon završenog skupa učesnicima su podeljeni sertifikati.

Drugi dan usavršavanja predviđen je za 2. avgust 2017. i biće realizovan u prostorijama MPNTR-a.

   

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.