Стручни скуп за наставнике који остварују образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству

431

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја и Завод за унапређивање образовања и васпитања организовали су дводневни стручни скуп за наставнике који остварују образовно-васпитни рад на српском језику у иностранству. Први дан скупа је одржан 1. августа 2017. у просторијама Завода и посвећен је стручним темама које се односе на облике и начин рада у допунској настави. У уводном обраћању Славице Јашић испред МПНТР-а и директора Завода мр Златка Грушановића, наглашена је важност датог скупа на коме сви наставници који раде у иностранству имају јединствену прилику да се окупе на истом месту, унапреде своја знања и вештине и размене искуства једни с другима.

Предавачи на овом стручном скупу били су: проф. др Весна Крајишник, Филолошки факултет, Београд; проф. др Зона Мркаљ, Филолошки факултет, Београд; Биљана Петровић; Јелена Стојиљковић, професор, Физотерапеутска школа, Београд; Татјана Поповић Бакић; Милана Павловић, професор, ОШ „Душан Јерковић“, Инђија; Катарина Јановски, саветник у МПНТР у пензији; др Милка Андрић, руководилац Групе за развој наставе, уџбеника и наставних средстава, МПНТР; Јелена Михајловић, гост скупа, лектор за српски језик у Паризу; Блаженка Тривунчић; Ненад Милосављевић; Снежана Милетић.

Учесници су истакли да су теме актуелне, корисне и примењиве у реализацији програмских садржаја. Осим тога, потврдили су да велики допринос пракси наставника има размена искустава са колегама.

Након завршеног скупа учесницима су подељени сертификати.

Други дан усавршавања предвиђен је за 2. август 2017. и биће реализован у просторијама МПНТР-а.

   

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.