RADIONICA “IZGRADNjA REGIONALNE on-line PLATFORME ZA UČENjE ZASNOVANO NA RADU“ u okviru SEEVet mreže VET centara Jugoistočne Evrope

308

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

28. i 29.novembra 2017.godine, u Beču je održana radionica “IZGRADNjA REGIONALNE on-line PLATFORME ZA UČENjE ZASNOVANO NA RADU“ u organizaciji ERI SEE i KulturKontakta Austrije. Na radionici su učestvovali predstavnici centara za stručno obrazovanje i privrednih komora iz Srbije, Albanije, BiH, Hrvatske, Makedonije, Moldavije, Crne Gore i Kosova*, kao i predstavnici KulturKontakta Austrije i ETF. Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja su predstavljali Gojko Banović i Ljiljana Filipović.

Prvi deo radionice, 28.11.2017.god., je protekao u predstavljanju načina organizovanja praktične nastave u zemljama učesnicama radionice. Poseban naglasak je stavljen na primere načina obavljanja prakse u dualnom sistemu obrazovanja. Predstavnike ostalih zemalja naročito su interesovala pojedina rešenja u Zakonu o dualnom obrazovanju Republike Srbije.

Drugi deo je protekao u radu po grupama, gde su zemlje koje su radile zajedno u grupi (po dve zemlje) mapirale postojeća dokumenata po različitim formatima, zatim nedostatke, potrebe i izazove. Na kraju ovog dela, na osnovu rada u grupama, identifikovana su potencijalna polja regionalne razmene i saradnje.

Drugog dana, 29.novembra 2017.god., radilo se na osmišljavanju koncepta i strukture  regionalne platforme za učenje kroz rad: svrhe, strukture, vrste dokumenata koji bi bili deo ove baze , pristup bazi, ciljne grupe, administriranje…

Takođe, doneta je odluka da se izbor predsedavajućeg SEEVet mreže izvrši do kraja marta 2018.god.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.