Realizovan okrugli sto sa temom: „Uloga direktora u procesu stručnog usavršavanja nastavnika u obrazovnom sistemu republike Srbije“

431

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Centar za stručno usavršavanje Kruševac organizovao je 21.12.2017. godine okrugli sto sa temom: „Uloga direktora u procesu stručnog usavršavanja nastavnika u obrazovnom sistemu republike Srbije“. U uvodnom izlaganju, Nenad Stanojević, direktor Centra istakao je da su aktivnosti ustanove usmerene na jačanje kompetencija zaposlenih u vaspitno-obrazovnim ustanovama, njihov kontinuirani profesionalni razvoj, koji kao krajnji cilj ima unapređivanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada, zarad boljih obrazovnih postignuća učenika.

Naveo je da se Ponuda seminara kreira u skladu sa potrebama za stručnim usavršavanjem iskazanim u ličnim Planovima profesionalnog razvoja nastavnika, vaspitača, stručnih saradnika i direktora i da su oni osnov za planiranje aktivnosti i mesečnih ponuda programa stručnog usavršavanja. Na ovaj način programi stručnog usavršavanja postaju dostupni svim zainteresovanim korisnicima. U tom segmentu akcentovana je saradnja sa direktorima škola i Timovima za stručno usavršavanje kako bi usavršavanje nastavnika bilo u funkciji razvoja škola.

Zlatko Grušanović, direktor Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja govorio je o strukturi Zavoda, njegovim Centrima, Sektorima i nadležostima koje obavljaju. Posebno je ukazao na značaj Centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju, u okviru kojeg funkcioniše Sektor za stručno usavršavanje i napredovanje koji najviše sarađuje sa Cetrima za stručno usavršavanje na unapređivanju sistema stalnog stručnog usavršavanja i profesionalnog razvoja zaposlenih u predškolskom, osnovnom i srednjem obrazovanju, odobravanju programa stalnog stručnog usavršavanja i praćenju realizacije odobrenih programa.

Milibor Saković, predsednik UO Zajednice ekonomskih, pravno-birotehničkih, trgovinskih i ugostiteljsko-turističkih škola i Mladen Stevanović, član Društva direktora škola Srbije predstavili su Društvo direktora škola Srbije, značaj i način funkcionisanja. Ovom prilikom upućen je poziv prisutnim direktorima škola Rasinskog upravnog okruga da se priključe ovoj organizaciji.

 

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.